Így ősszel a sütőtöké a főszerep és szerencsére számtalan módon használható süteményekbe is. A csokoládé és a sütőtök párosításával egy igazán szaftos, különleges ízvilágú és látványra sem utolsó, szemet gyönyörködtető desszert készíthető.
HOZZÁVALÓK
Krémsajtos rész
- 110 g sütőtökpüré
- 80 g krémsajt
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tojás
- 2 ek.cukor
Brownie
- 200 g étcsokoládé
- 100 g sótlan vaj
- 150 g kristálycukor
- 3 tojás
- 30 g kakaópor
- 70 g finomliszt
- csipet só
ELKÉSZÍTÉS
A sütőtököt megpucoljuk és kisebb kockákra felvágva a sütőben puhára sütjük kb. 30-40 perc alatt, amíg puha nem lesz, majd botmixerrel pürésítsük. Én egy nagyobb adagot szoktam készíteni, amit nem használok fel, fagyasztóba teszem.
A krémsajtos rész hozzávalóit egy tálba öntjük és botmixerrel egyneműsítjük majd felhasználásig félretesszük.
Brownie
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- Vízgőz fölött a csokoládét és a vajat felolvasztjuk.
- A száraz hozzávalókat egy tálba összekeverjük (kakaópor, liszt, só)
- A tojásokat a cukorral fehéredésig habosra verjük. Hozzáadagoljuk a csokis vajas masszát majd a száraz hozzávalókkal jól összedolgozzuk egy spatula segítségével.
- Egy kisebb, kb 20*24 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk.
- Beleöntjük a csokis alapot, majd kanál segítségével a sütőtökös krémet a tetejére kanalazzuk. Enyhén összedolgozzuk a csokis résszel, úgy, hogy több sárga felület maradjon ( a végeredmény úgy lesz szép), majd fogpiszkálóval körkörös mozdulatokkal mintát viszünk bele.
- 20-22 percig sütjük az előmelegített sütőben.
- Ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.