Sütőtökös krémsajtos brownie

Így ősszel a sütőtöké a főszerep és szerencsére számtalan módon használható süteményekbe is. A csokoládé és a sütőtök párosításával egy igazán szaftos, különleges ízvilágú és látványra sem utolsó, szemet gyönyörködtető desszert készíthető.

HOZZÁVALÓK

Krémsajtos rész

  • 110 g sütőtökpüré
  • 80 g krémsajt
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tojás
  • 2 ek.cukor

Brownie

  • 200 g étcsokoládé
  • 100 g sótlan vaj
  • 150 g kristálycukor
  • 3 tojás
  • 30 g kakaópor
  • 70 g finomliszt
  • csipet só

ELKÉSZÍTÉS

A sütőtököt megpucoljuk és kisebb kockákra felvágva a sütőben puhára sütjük kb. 30-40 perc alatt, amíg puha nem lesz, majd botmixerrel pürésítsük. Én egy nagyobb adagot szoktam készíteni, amit nem használok fel, fagyasztóba teszem.

A krémsajtos rész hozzávalóit egy tálba öntjük és botmixerrel egyneműsítjük majd felhasználásig félretesszük.

Brownie

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

  1. Vízgőz fölött a csokoládét és a vajat felolvasztjuk.
  2. A száraz hozzávalókat egy tálba összekeverjük (kakaópor, liszt, só)
  3. A tojásokat a cukorral fehéredésig habosra verjük. Hozzáadagoljuk a csokis vajas masszát majd a száraz hozzávalókkal jól összedolgozzuk egy spatula segítségével.
  4. Egy kisebb, kb 20*24 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk.
  5. Beleöntjük a csokis alapot, majd kanál segítségével a sütőtökös krémet a tetejére kanalazzuk. Enyhén összedolgozzuk a csokis résszel, úgy, hogy több sárga felület maradjon ( a végeredmény úgy lesz szép), majd fogpiszkálóval körkörös mozdulatokkal mintát viszünk bele.
  6. 20-22 percig sütjük az előmelegített sütőben.
  7. Ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.