Ha egy igazán látványos és különleges nassolnivalóra vágysz, ezt az egyszerűen elkészíthető kekszet ajánlom, akár ünnepialkalmakra is. A gyönyörű vörös szín, a fehércsokoládé és a sajttortára emlékeztető krém igazán ütős kombináció.
Ha ódzkodz a mesterséges színezéktől, céklaporral helyettesítheted.
HOZZÁVALÓK
- 165 g sótlan, puha vaj
- 210 g barna cukor
- 110 g kristálycukor
- 2 tojás
- 1 tk. vanília kivonat
- 1-2 tk. Fractal gél állagú piros ételfesték
- 370 g finomliszt
- 150 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- nagy csipet só
- 150 g fehércsoki chips vagy táblásfehércsoki tördelve
Töltelékhez:
- 150 g krémsajt
- 3 ek. porcukor
ELKÉSZÍTÉS
Előkészítjük a sajtkrémes töltelékét, ehhez a krémsajtot és a porcukrot összekeverjük, és teáskanálnyi kis halmokat formázunk egy sütőpapírra, majd a fagyasztóba tesszük minimum 30 percre, vagy felhasználásig, így könnyebb lesz vele a későbbiekben dolgozni.
- Robotgéppel lazán felverjük a puha vajat a kétféle cukorral.
- A keverékhez hozzáadjuk az egész tojást, az ételfestéket és a vanília kivonatot, majd összedolgozzuk őket.
- A száraz anyagokat (a lisztet, kakaóport átszitálva) beleforgatjuk a vajas-tojásos masszába, majd beleszórjuk a fehércsokoládé chipset is. Miután jól összedolgoztuk, minimum 30 percre hűtőbe tesszük, hogy a vaj egy kicsit újra visszaszilárduljon.
- A sütőt 175 fokra (légkeverés) előmelegítjük.
- A tésztát kivesszük a hűtőből és egy fagyiskanál segítségével egy „gombócnyi” mennyiséget kicsípünk belőle. Közepébe az ujjunkkal mélyedést készítünk, ebbe tesszük bele a fagyasztóból kivett krémsajtos tölteléket, majd körbevesszük a tésztával úgy, hogy a krémsajt sehol se látszódjon ki, teljesen fedje be minden oldalról.
- Sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távolabb sorakoztatjuk fel a gombócokat, hiszen sütés közben terülni fognak.
- Sütési idő körülbelül 14-15 perc. Akkor jó, ha a széle és egykicsit a teteje is színt kap.
- A sütőből kivéve a tepsiben, majd később rácsra téve hagyjuk kihűlni.