Red velvet sajttorta keksz

Ha egy igazán látványos és különleges nassolnivalóra vágysz, ezt az egyszerűen elkészíthető kekszet ajánlom, akár ünnepialkalmakra is. A gyönyörű vörös szín, a fehércsokoládé és a sajttortára emlékeztető krém igazán ütős kombináció.

Ha ódzkodz a mesterséges színezéktől, céklaporral helyettesítheted.

HOZZÁVALÓK

  • 165 g sótlan, puha vaj
  • 210 g barna cukor
  • 110 g kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1-2 tk. Fractal gél állagú piros ételfesték
  • 370 g finomliszt
  • 150 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • nagy csipet só
  • 150 g fehércsoki chips vagy táblásfehércsoki tördelve

Töltelékhez:

  • 150 g krémsajt
  • 3 ek. porcukor

ELKÉSZÍTÉS

Előkészítjük a sajtkrémes töltelékét, ehhez a krémsajtot és a porcukrot összekeverjük, és teáskanálnyi kis halmokat formázunk egy sütőpapírra, majd a fagyasztóba tesszük minimum 30 percre, vagy felhasználásig, így könnyebb lesz vele a későbbiekben dolgozni.

  1. Robotgéppel lazán felverjük a puha vajat a kétféle cukorral.
  2. A keverékhez hozzáadjuk az egész tojást, az ételfestéket és a vanília kivonatot, majd összedolgozzuk őket.
  3. A száraz anyagokat (a lisztet, kakaóport átszitálva) beleforgatjuk a vajas-tojásos masszába, majd beleszórjuk a fehércsokoládé chipset is. Miután jól összedolgoztuk, minimum 30 percre hűtőbe tesszük, hogy a vaj egy kicsit újra visszaszilárduljon.
  4. A sütőt 175 fokra (légkeverés) előmelegítjük.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből és egy fagyiskanál segítségével egy „gombócnyi” mennyiséget kicsípünk belőle. Közepébe az ujjunkkal mélyedést készítünk, ebbe tesszük bele a fagyasztóból kivett krémsajtos tölteléket, majd körbevesszük a tésztával úgy, hogy a krémsajt sehol se látszódjon ki, teljesen fedje be minden oldalról.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távolabb sorakoztatjuk fel a gombócokat, hiszen sütés közben terülni fognak.
  7. Sütési idő körülbelül 14-15 perc. Akkor jó, ha a széle és egykicsit a teteje is színt kap.
  8. A sütőből kivéve a tepsiben, majd később rácsra téve hagyjuk kihűlni.